WINETRIFLE (VRUCHTENVLA)
6 à 8 boudoir of bonnemère biscuits (of wat plakjes overgebleven cake)
½ dl sherry
1 flesje vanillevla, of ½ l vanillevla, bereid zoals in uw kookboek zeker wel staat
½ pakje frambozensmaak gelatinepudding met 2½ dl kokend water opgelost
1/8 l slagroom
15 g basterdsuiker
2 eetlepels gepelde en fijngehakte walnoten of hazelnoten of amandelen
½ blikje ontpitte kersen, of ½ blikje aardbeien
Leg de biscuits of de plakken cake onderin een vlaschaal. Besprenkel ze royaal met sherry. Maak de gelatinepudding zoals op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven (neem van alles dus de helft!) - Laat deze afkoelen, maar vooral niet stijf worden. Leg de vla op de koekjes. Klop de gelatinepudding, wanneer deze lobbig begint te worden met een garde (eierklopper) tot een schuimige massa en leg deze bovenop de vla. Klop nu de slagroom met de suiker stijf. Spuit deze bovenop de gelatinepuddingmassa en strooi hier de noten overheen.
Geef de vruchten er in een aparte schaal bij rond of garneer er de vla mee.
4 personen
land : Australië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het internationaal kookboekje / Heleen A.M. Halverhout
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten