zaterdag 8 november 2008

No-mo-pain (Polynesië)

NO-MO-PAIN

We kunnen feestelijk beginnen met een drank, geschonken in een laag breed glas zonder steel, een tumbler, zo genoemd omdat zo’n glas vroeger een rondbolle bodem had en je het niet kon neerzetten voordat het leeg was, want anders rolde het om.
No-mo-pain heet de drank en dat is duidelijk een verbastering van no more pain. Nou, dan duiken we er maar eens pijnloos in, voor één persoon.

geschaafd ijs
45 cc donkere rum (liefst de Franse Saint James uit Martinique of de dark and mellow Myer’s uit Kingston, Jamaica)
15 cc droge sherry
2 spritsen Tabasco (of Casa Fiesta, hot pepper sauce van Bruce Foods Corporation, El Paso, Texas)
1 dunne schijf citroen
1 klontje suiker
groene chartreuse

Vul per pijnloos persoon een tumbler voor de helft met geschaafd ijs (of iets minder) en schenk de rum, sherry en Tabasco of Casa Fiesta er overheen. Leg de schijf citroen en het klontje erbovenop. Warm wat chartreuse in een lepel boven een gaspitje, steek het in de fik en giet het over het suikerklontje. Niet direct beginnen te drinken, want dan doet het wel pijn.

1 persoon

gebied : Polynesië
gerechtsoort : drank

bron : Proeven uit de Pacific / Hugh Jans

Geen opmerkingen: