SATSUMAJIRU (MISOSOEP MET GEMENGDE GROENTEN)
Traditioneel wordt er dashi aan deze soep toegevoegd. Dit recept is echter geheel vegetarisch.
1 liter koud water
90 gram ongezoete witte miso of 4 eetlepels rode miso
60 gram bamboescheuten uit blik, afgespoeld en in dunne reepjes gesneden
1 kleine wortel, in dunne reepjes gesneden
8 verse shiitakes of kastanjechampignons, steeltjes verwijderd en kapjes in dunne plakjes
4 asperges of 25 peultjes, diagonaal in dunne reepjes gesneden
3 lente-uitjes, diagonaal in dunne plakjes gesneden
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
zout naar smaak
Breng het water aan de kook en giet 1¼ deciliter kokend water over de miso. Roer totdat de miso is opgelost. Doe het mengsel terug in het kokende water en zet het vuur laag.
Voeg de bamboescheuten toe en laat ze 2 minuten zachtjes koken. Voeg de wortelreepjes, de shiitakes en de asperges of peultjes toe en laat ze 2 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de lente-uitjes en de peper toe. Voeg zout naar smaak toe en dien de soep direct op.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : soep
bron : Het Beste uit Oosterse keukens / Sri Owen
zondag 21 december 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten