JAPANSE CHAMPIGNONS
Deze Japanse salade vormt een licht, verfrissend bijgerecht bij gegrild vlees, gegrilde vis of gerechten met schaaldieren. De salade blijft in de koelkast 2 dagen lekker.
2¼ deciliter sake
1½ eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 eetlepel suiker
5 grote dunne plakjes verse gemberwortel
1 grote teen knoflook, fijngehakt
450 gram grote champignons, gewassen, zonder steeltjes en in dunne plakjes gesneden
1 theelepel donkere sesamolie
Roer sake, sojasaus, rijstwijnazijn, suiker, gember en knoflook in een middelgrote steelpan door elkaar. Breng het mengsel op een middelgrote pit aan de kook. Voeg de champignons toe en laat die 25 minuten op een laag pitje sudderen tot het vocht bijna is verdampt. Neem de pan van het vuur en verwijder de gember. Roer de sesamolie door het mengsel. Laat het tot kamertemperatuur afkoelen. Dek de salade af, zet hem in de koelkast en serveer hem koud.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : salade
bron : Salades : Frisse en favoriete recepten voor originele en klassieke salades / Sue Mullin
zondag 21 december 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten