maandag 5 augustus 2024

Laham bil Ajien (Arabië)

LAHAM BIL AJIEN (PIZZA IN OOSTERSE STIJL)

Dit gerecht lijkt wel wat op de Italiaanse pizza, zij het dat hier ook groente en gahakt aan te pas komen.

BODEM
15 g verse gist of 7 g gedroogde gist
1½ dl warm water
220 g bloem
½ theelepel zout

BELEG
200 g lams- of rundergehakt
1 ui, fijngesneden
1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
200 g tomaten uit blik, in stukken, goed uitgelekt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel tomatenpuree
zout
versgemalen zwarte peper
½ theelepel gehaktkruiden
1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden


Maak een papje van de verse gist en het warme water of volg de aanwijzingen op de verpakking van de gedroogde gist.
Zeef de bloem met zout in een kom en giet er zoveel van het gistmengsel bij als nodig is om een bal te maken. Kneed het deeg 10 minuten en plaats het vervolgens in een kom die u afdekt met ingevette folie. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume.
Roer de ingrediënten voor het beleg door elkaar.
Verdeel het deeg in tweeen en vorm hiervan twee ballen die u uitrolt tot 2 schijven van ½ cm dik. Leg de pizza’s op een ingevette bakplaat en beleg ze met het groente en vleesmengsel.
Bak ze gedurende 15 tot 20 minuten in een zeer hete oven, bij een temperatuur van 225 ºC, tot ze gaar maar nog enigzins veerkrachtig zijn.
Noot : In het Midden-Oosten eet men de pizza’s opgerold.

Voor 4 tot 6 personen.

gebied : Arabië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: