maandag 5 augustus 2024

Shoarmabroodje (Midden-Oosten)

SHOARMABROODJE

Zo’n lekker broodje pittig gekruid en sappig shoarmavlees is bij ons haast net zo ingeburgerd als in de streek van herkomst, het Midden-Oosten. Geserveerd in een pitabroodje en met een wisselende garnituur van bijvoorbeeld ui, tomaat, peterselie, ingelegd zuur, tahini of yoghurt, is het een echte snackfavoriet! De samenstelling van de kruiderijen varieert van streek tot streek; een goed excuus om overal een broodje te proeven …!

1½ - 2 el shoarmakruiden
300 - 350 g lamsvlees, in dunne reepjes
4 pita / shoarmabroodjes
4 mooie blaadjes Turkse sla
8 - 12 kerstomaatjes, gehlveerd

SAUS
1 bakje Griekse of Turkse yoghurt
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
versgemalen peper
1 el peterselie
1 el munt
¼ tl komijnpoeder


Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast. Schep de shoarmakruiden door het lamsvlees en rooster het vlees in ± 15 min. gaar onder de grill. Warm de broodjes even mee onder de grill. Snij de broodjes aan één kant open. Vul de broodjes met een blaadje sla, het vlees ende tomaat en serveer de yoghurtsaus erbij.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : snack

bron : Tip Culinair maart 2002

Geen opmerkingen: