KRAMIEK (ROZIJNENBROOD)
500 gram bloem
5 gram zout
50 gram suiker
25 gram gist
2 deciliter lauwe melk
50 gram boter
1 ei
200 gram gewelde rozijnen
Zet de rozijnen in de week. Zeef de bloem in een kom, strooi het zout eromheen, strooi de suiker over de bloem. Los de gist op in een beetje lauwe melk en giet dit in een kuiltje in de bloem. Voeg de rest van de melk toe, de gesmolten, afgekoelde boter en het losgeklopte ei en werk alles goed door elkaar. Vorm hiervan een deegbal en laat die in een kom onder een vochtige doek 1 à 1½ uur rijzen op een warme plaats. Droog de rozijnen goed af en haal ze even door wat bloem, werk ze vervolgens door het deeg en laat dit opnieuw een uur rijzen. Werk het nog even door, vorm er een rond brood van en leg dit op een ingevet bakblik. Bak het brood in een goed voorverwarmde oven van 225°C in een half uur of iets langer bruin en gaar.
4 personen
gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : gebak
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten