BRUGSE ACHTJES
Heerlijke, donkerbruine krakelingen, die zo goed smaken groot glas filterkoffie met hete melk.
¾ deciliter melk of half-om melk en water
150 gram boter
250 gram bloem
bruine suiker
Verwarm de melk en laat de boter erin smelten. Giet dit in een kom, voeg geleidelijk de gezeefde bloem erbij en kneed dit tot een stevig deeg. Vorm er dunne rolletjes van, elk 15 à 20 centimeter lang, en vorm elk rolletje tot een acht of krakeling. Stort de bruine suiker in een diep bord en haal de deegachtjes er aan alle kanten goed doorheen. Leg ze op een beboterd bakblik, strooi er nog wat bruine suiker over en bak de achtjes in een warme oven (200°C) bruin en krokant. Neem ze met een mes van het bakblik en laat ze uitdampen.
4 personen
gebied : Brugge, West-Vlaanderen, België
gerechtsoort : gebak
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten