woensdag 29 juli 2020

Seitanspiezen met spinazie en sesamsaus

SEITANSPIEZEN MET SPINAZIE EN SESAMSAUS

6 eetlepels tahin
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels lichte sojasaus
2 tenen knoflook
15 gram sesamzaad
1 bosje lente-uitjes
3 eetlepels olie
1 kilogram spinazie
peper
zout
650 gram gemarineerde seitan
eventueel olie om in te bakken


Roer de tahin los met het citroensap, de sherry en de sojasaus. Pel de knoflook en pers hem uit boven de saus. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en voeg ze toe aan de saus. Snijd de lente-uitjes fijn. Verhit de olie en roerbak de lente-uitjes en spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op de grillstand. Als je geen grill hebt, kun je de spiesen bakken in olie in een koekenpan. Giet de seitan af en verdeel hem over 8 houten of ijzeren prikkers. Grill of bak de spiesen in enkele minuten bruin. Verdeel de spinazie over de borden, leg de seitanspiesen ernaast en giet de sesamsaus erover.
Lekker met mihoen.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereiding : 10 / 10 min.

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla april / mei 1999

Geen opmerkingen: