SPAGHETTI AGLI SPINACI (SPAGHETTI MET SPINAZIE)
60 gram rozijnen
250 gram verse spinazie
1 teentje knoflook
zout
300 gram spaghetti
4 eetlepels (olijf)olie
50 gram pijnboompitten
peper
Rozijnen 10 minuten in lauwwarm water weken. Spinazie wassen en laten uitlekken. Knoflook pellen. Intussen ruim water aan de kook brengen. Zout en spaghetti toevoegen en al dente koken. Olie zachtjes verwarmen. Knoflook boven pan uitpersen en al omscheppend 1 minuut fruiten. Spinazie toevoegen en omscheppen tot spinazie slinkt. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Rozijnen laten uitlekken, bij spinazie voegen en op smaak brengen met zout en peper. Pasta afgieten. Spaghetti en spinazie mengen en bestrooien met pijnboompitten.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : Pasta (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten