woensdag 29 juli 2020

Gegrilde pompoen en abrikozenpilaf

GEGRILDE POMPOEN EN ABRIKOZENPILAF

225 gram bulghur
75 gram gedroogde abrikozen
75 gram gedroogde pruimen
600 milliliter groentebouillon
½ kleine pompoen (450 gram)
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
1 ui
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel chilipoeder
25 gram gepelde pompoenzaden
25 gram gepelde zonnebloempitten
2 eetlepels gehakte verse koriander


Rooster de bulghur in een droge koekenpan. Snijd de pruimen en abrikozen in stukjes. Giet de bouillon in een grote pan en breng het aan de kook. Roer de bulghur, abrikozen en pruimen erdoorheen, en kook het 20 - 25 minuten op laag vuur met het deksel op de pan tot de vloeistof is geabsorbeerd. Snijd de pompoen doormidden, ontdoe hem van de zaden, snijd hem in stukken en schil deze. Verhit ondertussen de grill op de mediumstand. Kook de pompoen 5 minuten in licht gezouten kokend water tot hij net gaar is. Giet af en leg de stukken op een bakplaat met bakpapier, wrijf ze in met 1 eetlepel olie. Breng ze op smaak met zout en peper. Gril de pompoenstukken ongeveer 10 - 12 minuten, terwijl je ze regelmatig omdraait, totdat ze gebruind zijn. Pel de ui en snijd hem in stukken. Verhit de resterende olie in een grote pan en bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg zout, peper, komijn, gedroogde koriander en chilipeper toe en bak nog 2 minuten. Roer de zaden, het bulghurmengsel en de verse koriander erdoorheen. Serveer met de gegrilde pompoen en de abrikozenpilaf.
Lekker met komkommersalade met knoflooksaus.

4 personen

voedingswaarde : 364 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! april / mei 1998

Geen opmerkingen: