woensdag 29 juli 2020

Salade van geroosterde zoete aardappels, zwarte bonen en chipotle-vinaigrette

SALADE VAN GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPELS, ZWARTE BONEN EN CHIPOTLE-VINAIGRETTE

2 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
4 eetlepels extra vergine olijfolie
600 gram zoete aardappels, geschild, in dikke parten
2 - 3 kleine courgettes
425 gram zwarte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
4 radijsjes, in dunne plakjes
120 gram gemengde slablaadjes
6 eetlepels fijngesneden koriander
2 eetlepels vers limoensap
½ theelepel chipotle-pepersaus
4 eetlepels pompoenpitten, licht geroosterd


Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Meng in een grote kom 1 eetlepel ahornsiroop met het paprikapoeder, de komijn en 1 eetlepel van de olie. Schep de aardappelparten hierin om. Leg ze op de bakplaat en bestrooi licht met zout. Rooster ze in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven.
Snijd intussen met een spiralizer de courgettes tot dunne spaghetti of snijd ze met een dunschiller in lange linten. Doe de courgette, zwarte bonen, radijsjes, slablaadjes en koriander met wat zout en peper in een grote kom. Meng in een kleine kom het limoensap met de rest van de olie, chipotle-pepersaus en de rest van de ahornsiroop. Voeg toe aan de salade en schep losjes om. Verdeel de salade over borden en leg de geroosterde zoete aardappels erop. Bestrooi met pompoenpitten.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Delicious. januari 2019

Geen opmerkingen: