woensdag 29 juli 2020

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

GEFRITUURDE BLOEMKOOLNUGGETS MET ZOETE CHILISAUS

1½ liter frituurolie
100 gram tarwebloem
100 gram maïzena
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
800 gram bloemkoolroosjes
2 bosuitjes
150 milliliter zoete chilisaus
½ eetlepel sesamzaad


Doe de olie in een frituurpan en verhit tot 180°C. Meng de bloem, maïzena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg 250 milliliter water toe en roer tot een glad beslag.
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur de helft van de roosjes in 5 - 6 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes.
Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine ringetjes. Meng de gefrituurde bloemkoolroosjes met de chilisaus en verdeel over een schaal. Garneer met de bosui en het sesamzaad.
Lekker met nasi.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande juni 2018

Geen opmerkingen: