maandag 27 april 2020

Varkensfilet in een Cubaanse marinade (Cuba)

VARKENSFILET IN EEN CUBAANSE CITRUSMARINADE

1 rode Spaanse peper
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
50 gram gerookte spekreepjes
1 laurierblad
3 eetlepels sinaasappelmarmelade
3 eetlepels limoensap
1 theelepel kaneelpoeder
4 varkensfiletlapjes à 125 gram


Was de Spaanse peper, halveer hem, schrap eventueel de zaadjes eruit en hak de peper fijn. pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit. Schep de spekjes met een schuimspaan op een bord. Fruit nu de Spaanse peper, de ui, de knoflook en het gekneusde laurierblad zachtjes 5 minuten in de olie. Roer de marmelade, het limoensap en het kaneelpoeder erdoor en breng alles snel aan de kook. Schenk de marinade in een schaal en laat hem snel afkoelen. Houd 2 eetlepels marinade apart. Wentel de filetlapjes door de rest van de marinade en marineer ze, afgedekt, minimaal 1 uur in de koelkast.
Steek de barbecue aan of verwarm de contactgrill of de grillpan voor. Gril de filetlapjes in 8 à 10 minuten lichtbruin vanbuiten en gaar vanbinnen. Keer ze enkele malen. Bestrijk de filetlapjes vlak voor ze gaar zijn met de achtergehouden marinade. Strooi de uitgebakken spekjes over het vlees. Lekker met tortillachips en geroosterde maïssalade en kant-en-klare avocado-dipsaus.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 20 / 60 / 15 minuten

gebied : Cuba
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Barbecue! : Internationaal en eigentijds : Recepten voor vlees, vis, groenten en fruit / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: