maandag 27 april 2020

Lauwwarme limabonensalade met krab en pastinaak (Italië)

LAUWWARME LIMABONENSALADE MET KRAB EN PASTINAAK

3 pastinaken, in de lengte gehalveerd
1 eetlepel vloeibare honing
4 eetlepels olijfolie
2 blikken limabonen (700 - 800 gram), afgespoeld en uitgelekt
2 tenen knoflook, geperst
¼ theelepel kaneel
1 eetlepel fijngesneden rozemarijnnaaldjes
sap van ½ sinaasappel
1 kropje radicchio, blaadjes losgemaakt
1 struikje witlof, blaadjes losgemaakt
1 struikje roodlof, blaadjes losgemaakt
250 gram krabvlees
zonnebloempitten voor erover

VINAIGRETTE
rasp van ½ (bio)sinaasappel
sap van 1 (bio)sinaasappel
2 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel appelciderazijn
4 eetlepels olijfolie


Klop in een kleine kom alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de pastinaken 3 minuten in een pan met licht gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen in een kom met ijskoud water, giet weer af en dep droog met keukenpapier.
Verwarm in een grote koekenpan de honing met 2 eetlepels van de olie op hoog vuur. Bak hierin de pastinaken 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi kleuren. Schep op een bord en houd afgedekt warm. Veeg de koekenpan schoon.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de bonen met de knoflook, kaneel en rozemarijn 6 - 8 minuten tot ze licht kleuren en schep ze daarbij om de 2 minuten om. Voeg het sinaasappelsap toe aan het bonenmengsel en laat al omscheppend 30 seconden inkoken.
Verdeel de blaadjes radicchio, witlof en roodlof over een grote schaal. Besprenkel met driekwart van de vinaigrette. Verdeel hierover de pastinaken, de bonen en de krab en sprenkel de rest van de vinaigrette erover. Bestrooi naar smaak met zout en peper en de zonnebloempitten. Serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Delicious. maart 2018

1 opmerking:

westhernl zei

Ik heb geïnspireerd op dit recept een tray bake gemaakt, met garnalen in plaats van krab, citroen in plaats van sinaasappel en lenteui en koriander in plaats van radicchio, witlof en roodlof. Heerlijk!