maandag 27 april 2020

Caraïbische rookkaassalsa (Caraïbisch gebied)

CARAÏBISCHE ROOKKAASSALSA

800 gram rookkaas
1 komkommer
2 vleestomaten
1 rode ui
2 Spaanse pepers
2 eetlepels verse koriander, gehakt
4 limoenen, sap
1 krop sla
1 zakje tortillachips
1 deciliter olijfolie
peper
zout
suiker


Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snij in blokjes. Pliceer (ontvel) de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui, snij de kapjes van de pepers en rol de pepers tussen de handen heen en weer om de zaadjes te verwijderen. Hak dan de pepers ragfijn. Snij de rookkaas in kleine blokjes en meng al deze gesneden ingrediënten door elkaar met limoensap, olijfolie en de koriander. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker en laat 2 uur intrekken in de koelkast.
Was en droog de kropsla, verdeel over 4 bordjes, verdeel daar de rookkaassalsa over en garneer met de tortillachips.

4 personen

gebied : Caraïbisch gebied
gerechtsoort : voorgerecht

bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eyskens

Geen opmerkingen: