dinsdag 28 april 2020

Acrats de Morue (Martinique en Guadeloupe)

ACRATS DE MORUE (STOKVISBEIGNETS)

Op al de eilanden eet men deze beignets, als voorgerecht, als borrelhapje of, met groente, als hoofdgerecht. Wij geven hier een elegante versie uit Martinique en Guadeloupe.

175 gram bloem
2 eieren
40 gram boter
2 deciliter melk
250 gram stokvis
1 chilipepertje
2 lente-uitjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel tijm
versgemalen peper
frituurolie


Laat de stokvis 24 uur weken en ververs het water enkele keren. Laat de boter smelten en wat afkoelen. Klop de eieren en de boter door de gezeefde bloem en voeg geleidelijk de melk toe, tot een dik beslag ontstaat. Laat het beslag 3 uur rusten en roer dan weer opnieuw door. Verwijder vel en graatjes van de geweekte stokvis en wrijf het visvlees door een zeef of stamp het fijn in een vijzel. Splijt het pepertje, verwijder de pitjes en snijd het ragfijn. Meng het gesneden pepertje (of eventueel enkele druppels Tabasco) door de stokvis, evenals de ragfijn gesnipperde uitjes en knoflook, peterselie, tijm, peper en misschien nog wat zout. Roer het mengsel door het beslag en laat het nog een halfuur staan. Roer nog eens goed door en bak dan telkens een eetlepel van het mengsel in de hete frituurolie goudbruin. Laat de beignets goed uitlekken op keukenpapier en dien ze warm op.

4 personen

gebied : Martinique en Guadeloupe
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: