vrijdag 24 april 2020

Stoofpot met courgette (Antillen)

STOOFPOT MET COURGETTE

750 gram courgette
5 aardappelen
200 gram schapenvlees
100 gram zoutvlees
2 eetlepels plantaardige olie of margarine
1 ui
1 teentje knoflook
2 tomaten
2 theelepels suiker
1 theelepels zwarte peper
1 lemmetje (limoen) of 1 citroen
2 theelepels tomatenpuree
1 bouillonblokje
1 kopje water


Week het zoutvlees 1 uur in ruim water om te ontzouten. Giet daarna het weekwater af, verwijder eventuele vetranden van het zoutvlees en snij het vlees in kleine stukjes (1 centimeter). Was de courgette, verwijder het stukje stengel boven op de vrucht en snij de courgette in blokjes. Schil de aardappelen, was en snij ze in blokjes. Was en snij het schapenvlees in stukken (3 centimeter). Wrijf het vlees in met de doorgesneden lemmetje of citroen. Snij de ui en de knoflook fijn. Was de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit de olie of margarine in een braadpan op matig hoog vuur. Bak hierin het schapenvlees aan alle kanten bruin. Voeg het zoutvlees, de ui, knoflook en tomaten toe en bak nog 3 - 5 minuten (af en toe omscheppen). Doe het water en het bouillonblokje erbij en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 45 minuten stoven. Voeg dan de courgette en de aardappelen toe, schep voorzichtig om en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan in 15 minuten gaar worden. Roer de tomatenpuree voorzichtig door het gerecht en maak op smaak af met de suiker.

Voor 4 personen

313 kcal per persoon
voor- / bereiding : 60 / 65 min.

land : Antillen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Exotisch koken : Recepten uit De Antillen, China, Indonesië, Marokko, Suriname en Turkije

Geen opmerkingen: