vrijdag 24 april 2020

Bolita di Tamarijn (Nederlandse Antillen)

BOLITA DI TAMARIJN (GESUIKERDE TAMARINDE)

Een mierzoete, op de Antillen zeer geliefde lekkernij.

500 gram rijpe tamarindes (of het overgebleven vruchtvlees van Stropi di Tamarijn)
500 gram suiker
1 theelepel gemalen piment


Verwijder de schil van de tamarindes, maar laat er een stukje van de steel aanzitten. Spoel ze goed af. Breng de tamarindes met zoveel water aan de kook dat ze onder staan en kook ze tot het vruchtvlees loslaat van de pitten. Giet het vocht af. Verwijder de pitten. Voeg 3 deciliter water toe en kook de tamarindes 5 minuten op een hoog vuur. Roer de suiker en de piment erdoor en breng het geheel weer aan de kook. Kook het mengsel 30 minuten op een hoog vuur, tot een klein beetje dikke stroop over is. Schep het schuim dat boven komt drijven eraf. Laat alles afkoelen en doe het over in een schaal. De gesuikerde vruchten kunnen aan het steeltje worden opgepakt.

Voor 750 gram

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : snoep

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: