vrijdag 24 april 2020

Kaasbitterballen (Puerto Rico)

KAASBITTERBALLEN

150 gram Queso de Huerte, geraspt (of Boeren Cheddar)
1 ei, losgeklopt
5 deciliter kippenbouillon (kant-en-klaar)
200 gram grof maïsmeel
4 eetlepels bloem
4 eetlepels paneermeel
cayennepeper
zout
frituurvet


Kook de bouillon op. Strooi al roerende het maïsmeel erin. Draai het vuur laag en laat de pap al roerende (let op de bodem in verband met aanbranden) indikken tot beslagdikte. Neem de pan van het vuur, roer de kaas erdoor en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Laat het geheel afkoelen en vorm er dan bitterballen van. Rol deze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel. Frituur ze af in 5 minuten op 180 ºC.
Tip: Hak 1 eetlepel mint en 1 eetlepel korianderblaadjes fijn en bestrooi voor het serveren de bitterballen hiermee.

4 personen

land : Puerto Rico
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: