maandag 16 maart 2020

Kip met druiven (Australië)

KIP MET DRUIVEN

1¼ kilogram witte druiven (pitloos)
2 eetlepels walnootolie
6 kipfilets
3 deciliter kippenbouillon (van tablet)
125 gram ongezouten roomboter
zout
peper


1 Kilogram druiven pureren, zeven en sap opvangen. Kip in olie 3 minuten aan beide zijden bakken. Druivensap toevoegen en kip op matig vuur in 15 - 20 minuten laten garen. Kip uit pan nemen. Bouillon door kookvocht roeren en tot de helft laten inkoken. Boter in klontjes erdoor kloppen. 250 Gram druiven toevoegen en saus over kip verdelen. Serveren met knolselderij-appelpuree en sperzieboontjes.

6 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Australië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair juli 1995

Geen opmerkingen: