UITJES UIT MONACO
½ deciliter dragonazijn
2 eetlepels droge witte wijn
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels rozijnen
1 eetlepel suiker
3 eetlepels gehakte peterselie
1 laurierblad, verkruimeld
zout
zwarte peper uit de molen
500 gram verse zilveruitjes, gepeld
Breng in een pan 2 deciliter water aan de kook met de azijn, de wijn, de olie, de tomatenpuree, de rozijnen, de suiker, de peterselie, het laurierblad en wat zout en peper. Voeg er de uitjes aan toe en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Laat de uitjes in het vocht afkoelen en daarna in de koelkast koud worden.
Serveer de Monegaskische uitjes met geroosterd brood.
4 personen
gebied : Monaco
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
maandag 16 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten