IJSBERGSLA MET KNOFLOOKVINAIGRETTE
8 - 10 knoflookteentjes
1 eetlepel rode wijnazijn
zout
peper
1 theelepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine krop ijsbergsla
Pel de knoflookteentjes, doe ze in een steelpan en schenk er zoveel water bij dat ze net onderstaan. Laat de knoflookteentjes 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de knoflooktenen met 2 eetlepels van het kookvocht, de azijn, zout en peper naar smaak, de suiker en de olie in een foodprocessor; voeg, als de vinaigrette te dik is, nog wat van het kookvocht toe.
Maak de sla schoon en snijd hem in repen van 1 centimeter breed.
Schep, vlak voor het serveren, de sla en de vinaigrette door elkaar.
4 personen
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue / Irene van Blommestein, Annelène van Eijndhoven en José van Mil
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten