zondag 16 februari 2020

Groente-stoofpotje met rouille (Frankrijk)

GROENTE-STOOFPOTJE MET ROUILLE

2 eetlepels olijfolie
1 grote prei, in ringen
½ theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sinaasappelschil, geraspt
1 laurierblad
½ liter groentebouillon
250 gram kleine aardappels, in vieren
½ rode paprika, in reepjes
1 kleine courgette, in plakjes
150 gram (kastanje)champignons, gehalveerd
mespunt saffraanpoeder
zout
peper
200 gram rode kidneybonen (blik à 400 gram), uitgelekt
1¼ deciliter crème fraîche


In olie prei, gember, sinaasappelschil en laurier 3 minuten roerbakken. Bouillon en aardappels toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken. Paprika, courgette, champignons, saffraan, zout en peper toevoegen en 10 minuten zachtjes laten stoven. Bonen en crème fraîche erdoor roeren en 2 minuten meewarmen. Rouille er apart bij serveren.

2 personen

voedingswaarde : 555 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair april 1997

Geen opmerkingen: