BRANDNETELSOEP
6 handen schone, jonge brandneteltopjes (te oud worden ze taai)
6 middelgrote aardappels
2 liter groentebouillon
15 centiliter crème fraîche
versgemalen peper
zout
snuf nootmuskaat
150 gram croûtons
Was de brandneteltopjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Schil de aardappels en halveer ze. Laat de aardappels met de brandnetels in ongeveer 20 min. gaarkoken in de bouillon. Daarna alles in de keukenmachine pureren. De crème fraîche toevoegen, op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Serveren met de broodcroûtons.
6 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 min.
land : Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Sla! april 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten