zondag 16 februari 2020

Garbure Béarnaise (Béarn, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk)

GARBURE BÉARNAISE

1 literpot of -blik witte bonen
4 geschilde aardappelen in stukjes
200 gram sperziebonen
200 gram fijngesneden mergkool of loopkool, of eeuwig moes
2 teentjes knoflook uit de knijper
oregano
1 rood Spaans pepertje
250 gram confit van eend of gans
olijfolie
tenminste 1 liter water
zout naar smaak
peper naar smaak


Doe olijfolie in een hete pan. Smoor daarin de aardappelen en sperziebonen heel kort. Doe de knoflook en confit erdoor, dan de oregano en het pepertje. Water erop gieten en aan de kook brengen. Voeg witte bonen toe en breng de soep weer aan de kook. Het is klaar als e aardappelen gaar zijn. Afmaken op smaak met zout en peper. Haal de confit eruit en peuter het vlees van de botjes. Doe dan het vlees weer terug in de pan. Nogmaals goed doorroeren. Opdienen met geroosterde sneetjes stokbrood.

4 personen

gebied : Béarn, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Vergeten groenten Lente 2004

Geen opmerkingen: