vrijdag 25 oktober 2019

Kalee Ped (Laos)

KALEE PED (EENDENCURRY)

175 gram eendenborst, in dunne plakjes
zout
peper
4 gedroogde, rode Spaanse pepers, 15 minuten geweekt, en uitgelekt
6 sjalotjes
2½ deciliter kokosroom
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
1 theelepel Madras-kerriepoeder
250 gram aardappelen, in kleine blokjes


Kruid het eendenvlees met zout en peper en zet het apart. Maak in een vijzel een pasta van de pepers en de sjalotjes Verwarm de kokosroom in een pan en roer er de pasta door. Blijf roeren tot het aroma vrijkomt, doe vervolgens de plakjes eend erin en blijf roeren. Roer de vissaus, suiker en kerriepoeder erdoor. Doe de aardappelblokjes erbij en schep alles goed door elkaar. Laat de curry afgedekt zachtjes koken tot de aardappel beetgaar is; niet langer dan 10 minuten. Doe de curry in een schaal en serveer hem direct.

4 personen

gebied : Laos
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: