woensdag 21 augustus 2019

Abrikozenhosaf met oranjebloesemwater (Centraal-Azië)

ABRIKOZENHOSAF MET ORANJEBLOESEMWATER

Turken zijn heel goed in het combineren van zoete en hartige smaken. In Turkse snoepwinkels vind je bijvoorbeeld gekonfijte tomaten, aubergines en zelfs olijven. Hosaf is een zoete compote van gedroogd fruit, die vaak wordt geserveerd bij pilavs met vlees

100 gram gedroogde abrikozen, in vieren gesneden
30 gram rozijnen of sultana’s
2 kruidnagels
1 eetlepel suiker
1 eetlepel honing
1 eetlepel oranjebloesemwater


Doe alle ingrediënten in een kleine pan en giet er 350 milliliter water bij. Verwarm het geheel op laag vuur, zodat de suiker en de honing oplossen. Laat het fruit 10 minuten pruttelen in de siroop, zodat het zachter wordt. Laat het fruit afkoelen en een paar uur wellen.
Verwijder de kruidnagels en serveer de hosaf op kamertemperatuur.

4 personen

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: