woensdag 21 augustus 2019

Gevulde abrikozen (Centraal-Azië)

GEVULDE ABRIKOZEN

Energieballetjes van rozijnen en walnoten worden in grote delen van Centraal-Azië gegeten door zwangere vrouwen, maar ook als proviand gebruikt door bergbeklimmers in het Pamirgebergte. Als je gedroogde abrikozen vult met dit mengsel krijg je een zoete en ontzettend gezonde snack. Ik raad je echt aan om ongezwavelde abrikozen te gebruiken.

10 grote ongezwavelde gedroogde abrikozen
30 gram walnoten, plus 10 halve walnoten
30 gram rozijnen
1 eetlepel honing


Snijd de abrikozen aan de boven- of onderkant een klein stukje open en draai de steel van een theelepel erin, zodat er een holte ontstaat. Als dit niet lukt omdat de abrikozen te droog zijn, kun je ze eerst 10 minuten wellen in warm water.
Stamp de walnoten fijn in een vijzel en meng de rozijnen en de honing erdoor.
Vul de abrikozen met het rozijnen-walnotenmengsel en sluit de opening af door er een halve walnoot in te steken.

10 personen

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : snoep

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: