woensdag 21 augustus 2019

Een dienblad vol fruit en andere lekkernijen (Centraal-Azië)

EEN DIENBLAD VOL FRUIT EN ANDERE LEKKERNIJEN

Het fruit in Centraal-Azië is zó zoet, dat er eigenlijk geen beter nagerecht bestaat. Meestal eindigt de maaltijd met vers of gedroogd fruit en noten, waarbij zwarte of groene chai wordt gedronken uit piyala’s, oftewel porseleinen theekopjes zonder oor. Het fruit en andere zoete lekkernijen staan gedurende de maaltijd op tafel, zodat iedereen er tussendoor al van kan snoepen.

verse vijgen, gehalveerd
druiven
moerbeien
gedroogde abrikozen
verse gele kersen of gedroogde zure kersen
sultana’s en rozijnen
gedroogde pruimen
abrikozenpitten (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en Midden-Oosterse winkels)
honingraat
platbrood


Stel een dienblad samen met schaaltjes en kommetjes vol lekkernijen: combineer verschillende zuidvruchten en vers seizoensfruit, voeg stukken honingraat toe en leg er warm platbrood bij. Snoep van al het lekkers tijdens een gezellige avond met je vrienden en serveer er talloze kopjes zoete thee bij.

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: