woensdag 21 augustus 2019

Geraspte courgette met pijnboompitten en maanzaad (Centraal-Azië)

GERASPTE COURGETTE MET PIJNBOOMPITTEN EN MAANZAAD

Rauwe courgette is lekker knapperig en heeft een nootachtige smaak, die goed past bij de zoete smaak van maanzaad en pijnboompitten. Voor een zomerse versie kun je een mix van groene en gele courgettes gebruiken; dat staat prachtig bij de roze rozenblaadjes.

4 kleine of 2 grote courgettes
1 eetlepel maanzaad
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
2 theelepels gedroogde rozenblaadjes
geraspte schil en sap van ½ biologische citroen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
½ theelepel sumak
een handvol korianderblaadjes
zeezout
versgemalen zwarte peper


Rasp de courgettes boven een kom met een grove blokrasp.
Voeg de overige ingrediënten toe, schep het geheel door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Het is ook lekker met wat verkruimelde zeezoutvlokken erover.
Serveer de courgette direct (anders wordt hij waterig).

4 personen

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: