maandag 24 december 2018

Spargle sa Pilecim Mesom (Kroatië)

SPARGLE SA PILECIM MESOM (ASPERGES MET KIPPENVLEES)

1 kilogram asperges
zout
1 braadkip
100 gram vet
100 gram boter
2 eieren
1 deciliter melk
100 gram zure room


Schil de asperges, leg ze even in kokend water, haal ze eruit en leg ze in een ingevette ovenschaal. Wrijf de kip in met zout, bestrijk hem met het overgebleven vet, leg hem in een ingevette braadslee en braad de kip in een voorverwarmde oven. Neem de kip er weer uit en laat hem afkoelen. Haal het vlees van de botten, snijd het klein, verdeel het over de asperges en begiet het met gesmolten boter. Kluts de eierdooiers met melk en zure room, klop de eiwitten stijf en roer ze er voorzichtig door. Bedek de asperges en het kippenvlees met dit mengsel. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat het gerecht 20 minuten bakken bij een matige temperatuur.
Warm serveren.

6 personen

gebied : Kroatië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: