maandag 24 december 2018

Modri Patlidzan na Ulju (Macedonië)

MODRI PATLIDZAN NA ULJU (GEVULDE AUBERGINES)

4 middelgrote aubergines
zout

VULLING
200 gram uien
200 gram olie
1 tomaat
2 rode paprika’s
120 gram gekookte rijst
½ bosje peterselie
wat verse dille
2 - 3 teentjes knoflook
zout
witte peper


Breng 2 liter water aan de kook, doe de aubergines erin en laat ze 20 minuten koken. Neem ze eruit, laat ze afkoelen en uitlekken.
De vulling: Schil de uien, snipper ze en bak ze in een klein beetje olie tot ze glazig zijn. Ontvel de tomaten, maak de paprika’s schoon en snijd beide klein. Voeg ze bij de uien en laat ze meebakken. Voeg tenslotte de gekookte rijs erbij. Snijd in de lengterichting van de aubergines een kapje af. Hol de vruchten voor het grootste deel uit. Hak het verwijderde vruchtvlees fijn en doe het bij de rest van de groenten. Kruid het groentemengsel met peterselie en dille, voeg peper en zout en 100 gram olie toe. Vul de aubergines met deze farce en doe het kapje er weer op.
Leg de gevulde aubergines in een ovenschaal, giet er nog wat olie en wat water over en zet ze gedurende 15 minuten in een zeer hete oven (200 - 225°C). Ze zijn zowel warm als koud overheerlijk.

4 personen

land : Macedonië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Ronald Gööck

Geen opmerkingen: