maandag 24 december 2018

Pita sa Mesom (Bosnië-Herzegovina)

PITA SA MESOM (VLEESVLAAI)

3 deegblaadjes
750 gram kalfs- of varkensvlees
3 uien
100 gram vet
2 eieren
zout
witte peper


Was het vlees, droog het af en snijd het in grote stukken. Schil de uien en snijd ze in stukken. Draai beide afzonderlijk door de gehaktmolen. Doe de uien in een braadpan met vet en bak ze even. Doe het gehakt erbij en laat het onder voortdurend omscheppen even braden. Neem de pan van het vuur, laat hem even afkoelen en roer de beide eieren erdoorheen. Voeg zout en peper toe. Leg het eerste deegblad op de bodem van een bakblik of springvorm. Sprenkel er een beetje vet op en doe er de helft van de vleesfarce op. Daarop komt het tweede deegblad. Daarop weer de rest van de farce. Dek af met het derde deegblad, besprenkel het geheel nog met wat heet vet en prik meerdere gaatjes in het bovenste blad. Zet de vlaai gedurende 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ºC.

4 personen

land : Bosnië-Herzegovina
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: