CORBA OD JABUKA (APPELSOEP)
750 gram zachtzure appels
de geraspte schil van een halve citroen
1 theelepel kruidnagel
½ stokje kaneel
40 gram boter
2 theelepel bloem
zout
¼ tot ½ liter droge witte wijn
4 witte boterhammen
20 gram boter
De appels wassen, in achten snijden en de klokhuizen verwijderen. Doe de appels in een grote pan met de kruidnagel, kaneel en citroenschil en doe er een beetje water bij. Breng de appels aan de kook en laat ze op een laag pitje gaar worden. Druk ze daarna door een zeef. Doe boter in een pan en voeg de suiker erbij. Laat de suiker goudbruin carameliseren en voeg de bloem toe met wat zout en een beetje water, zodat er een gladde substantie ontstaat. Roer deze door het appelmengsel en voeg zoveel wijn toe (of een mengsel van water en wijn) dat er een crèmeachtige soep ontstaat. Kook de soep nog even op en serveer hem samen met in hete boter geroosterde stukjes brood.
4 personen
land : Kroatië
gerechtsoort : soep
bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
maandag 24 december 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten