EIERMIESALADE MET ROERGBAKKEN BIEFSTUK
2 teentjes knoflook
½ rode Spaanse peper
1 stukje verse gemberwortel van 1 centimeter
1 eetlepel oestersaus
200 gram biefstuk
100 gram winterwortel
¼ krop ijsbergsla
125 gram eiermie
2 eetlepels (sherry)azijn
3 eetlepels olie
1 theelepel sesamolie
zout
peper
1 eetlepel licht gezouten cashewnoten
Maak de knoflook, de peper en de gemberwortel schoon en hak ze heel fijn. Meng ze met de oestersaus. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en schep deze door de marinade. Laat de biefstuk 5 minuten staan. Rasp de wortel grof en snijd de sla in dunne repen.
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de mie in een vergiet goed uitlekken. Klop in een kom de azijn met 2 eetlepels olie en de sesamolie tot een sausje. Schep de mie, de wortel en de sla erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de andere eetlepel olie in een wok of koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 2 minuten al omscheppend bruin en knapperig. Verdeel de miesalade over twee borden en schep de biefstuk erop. Strooi de cashewnoten erover.
2 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Menu 8 maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten