TAHOE-SATÉ MET SAMBALSAUS
1 uitje
200 gram tahoe
1 teentje knoflook
3 eetlepels slaolie
½ theelepel sambal
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
1 theelepel bruine suiker
Pel en snipper het uitje. Snijd de tahoe in 16 blokjes en rijg deze aan 4 satéstokjes. Bestrijk de tahoe met de fijn geperste knoflook.
Verhit de slaolie in een koekenpan en bak hierin de tahoe-saté op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, de sambal, de ketjap, het citroensap en de suiker toe en breng de saus aan de kook. Leg de saté op 2 bordjes en schep de saus erover.
2 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 22 maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten