zondag 18 maart 2018

Aardappelpuree met bosuitjes

AARDAPPELPUREE MET BOSUITJES

400 gram bloemige aardappelen
1 bosje bosuitjes
zout
25 gram boter
1 teentje knoflook
1 deciliter melk
peper


Schil de aardappelen en halveer ze. Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
Kook de aardappels in een laagje water met een theelepel zout in 20 minuten gaar. Bak ondertussen de bosuitjes in de boter 3 minuten op een laag vuur. Voeg het fijn geperste teentje knoflook toe en bak het 1 minuut mee. Giet het vocht van de aardappelen af. Breng de melk aan de kook. Pureer de warme aardappelen. Klop beetje bij beetje de melk erdoor. Voeg het uimengsel toe en breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.

2 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 22 maart 1995

Geen opmerkingen: