zondag 18 maart 2018

Gestoomde kalkoenfilet met appelsaus

GESTOOMDE KALKOENFILET MET APPELSAUS

stukje prei van 10 centimeter
1 kleine stevige appel
1 theelepel citroensap
2 stukjes kalkoenfilet van 150 gram elk
½ theelepel tijm
1 eetlepel slaolie
2 deciliter cider
1 theelepel bouillonpoeder
2 eetlepels room culinair
½ theelepel Franse mosterd
zout
peper


Snijd de prei in smalle ringen. Schil de appel, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng ze met het citroensap. Bestrooi de kalkoenfilet met de tijm.
Leg de kalkoenfilet in een stoommandje boven een laagje kokend water. Leg het deksel op de pan en stoom de kalkoen in 8 minuten gaar. Verhit ondertussen de olie en bak hierin de preiringen 2 minuten op hoog vuur. Voeg de stukjes appel toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de cider, het bouillonpoeder, de room en de mosterd toe. Breng de saus aan de kook en laat hem 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de kalkoenfilet op 2 borden en schep de saus erbij.
Lekker met roergebakken spruitjes en gekookte aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Menu 22 maart 1995

Geen opmerkingen: