zaterdag 17 maart 2018

Bloemkool-aardappelsoep (Europa)

BLOEMKOOL-AARDAPPELSOEP

1 kleine bloemkool
500 gram aardappelen
30 gram boter
1 kippenbouillontablet
1,25 deciliter crème fraiche
zout en peper
nootmuskaat


Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was deze. Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Breng 1,5 liter water aan de kook met het bouillontablet. Fruit de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes in de boter in een braadpan. Giet de kokende bouillon erbij en laat de soep ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer de crème fraîche erdoor en serveer de soep met gefrituurde broodreepjes.

4 personen

gebied : Europa
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Erie Fraters, via [EUROPESErecepten]

Geen opmerkingen: