dinsdag 5 september 2017

Garnitürlü Midye (Turkije)

GARNITÜRLÜ MIDYE (GEGARNEERDE MOSSELEN)

1 zak mosselen van 1½ - 2 kilogram
2½ deciliter olijfolie
6 fijngehakte knoflooktenen
sap van ½ citroen
1 citroen in partjes gesneden
2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
repen geroosterd pidebrood


Boen de mosselen schoon ver verwijder de baarden indien nodig. Doe ze met aanhangend water in een pan en stoom ze open terwijl u ze af en toe omschudt zodat de bovenste mosselen ook opengaan. Schep de mosselen in een vergiet, haal de mosselen uit de schelpen en leg op elke schelphelft 2 mosselen. De schelpen die over zijn gooit u weg. Leg de gevulde schelpen naast elkaar op een vuurvaste schaal. Verwarm de olie met daarin de fijngehakte knoflook. Zodra u het knoflookaroma ruikt giet u de olie over de mosselen. Zet de schotel 10 minuten in de oven op 175°C.
Haal de schotel uit de oven, sprenkel er wat citroensap over en strooi de peterselie erover. Dien warm op. Geef de repen geroosterd brood er apart bij. Garneer met partjes citroen.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Turkse keuken / Berthe Meijer

Geen opmerkingen: