zondag 13 augustus 2017

Shahjahani (Zuid-Azië)

SHAHJAHANI

675 gram witvisfilet
90 gram geroosterde cashewnoten
1,2 deciliter room
60 gram ghee (geklaarde boter) of ongezouten boter
225 gram fijngehakte uien
1 kaneelstokje van 5 centimeter, gehalveerd
4 groene gehalveerde kardemoms
2 hele kruidnagels
1 - 2 verse groene pepers, overlangs doorgesneden en eventueel zonder zaadjes (minder scherp)
1 theelepel gemalen kurkuma
1,7 deciliter warm water
1 theelepel zout (of naar smaak)
1 eetlepel citroensap


Spoel de vis met koud water af, dep hem droog met wat keukenpapier en snijd hem in stukjes van 2,5 bij 5 centimeter. Doe de cashewnoten en de room in een blender en maak er een vrij glad mengsel van. Verhit de ghee of de boter in een grote, ondiepe pan en fruit uien, kaneel, kardemom, kruidnagels en groene pepers gedurende 6 tot 8 minuten tot de uien lichtbruin zijn. Roer dan de kurkuma door de uien. Voeg het water en zout toe en leg de vis in één laag in de pan. Breng het water aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de vis 2 tot 3 minuten stoven. Voeg het mengsel van cashewnoten en room toe en roer voorzichtig tot de vis zo goed mogelijk bedekt is. Doe het deksel weer op de pan en laat de vis weer 2 tot 3 minuten stoven. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap door de saus.
Serveer bij dit subtiele gerecht geen sterk gekruide rijst.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 15 - 20 minuten

gebied : Zuid-Azië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken met curry’s : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson, Lalita Ahmed en Carolyn Garner

Geen opmerkingen: