zondag 13 augustus 2017

Garnalen in groene currypasta (Thailand)

GARNALEN IN GROENE CURRYPASTA

GROENE CURRYPASTA
10 kleine groene pepers, in stukjes gehakt
3 teentjes knoflook, geperst
2 takjes citroengras, in grove stukjes gehakt
3 gehakte lente-uitjes
1 theelepel geraspte gemberwortel
1 theelepel korianderzaadjes
1 theelepel karwijzaad (kummel)
4 hele kruidnagels
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel garnalenpasta
3 eetlepels olie

2 deciliter dikke kokosmelk
2 eetlepels groene currypasta
340 gram gepelde rauwe garnalen
1 eetlepel vissaus
stukjes citroenschil voor de garnering


Vermeng voor de currypasta alle ingrediënten in een blender tot er een gladde substantie ontstaat. Bewaar de pasta in een potje in de koelkast. Verhit een klein beetje van de kokosmelk in een wok en voeg 2 eetlepels currypasta toe. Laat dit mengsel onder regelmatig roeren 5 minuten koken en zet daarna het vuur laag. Voeg langzaam de rest van de kokosmelk toe en doe er daarna de garnalen en de vissaus bij. Laat alles ongeveer 5 minuten koken tot de garnalen gaar zijn. Garneer de garnalen met stukjes citroenschil en serveer ze met gestoomde rijst.

2 - 3 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken met curry’s : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson, Lalita Ahmed en Carolyn Garner

Geen opmerkingen: