zondag 13 augustus 2017

Gemarineerde makreel en mosselen

GEMARINEERDE MAKREEL EN MOSSELEN

200 gram mosselvlees
1 gerookte makreel
400 gram gepelde tomaten uit blik
50 gram roquette sla of ezelsoren
1 uitje, gesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
2 eetlepels (verse) rozemarijn, gehakt
2 eetlepels (verse) tijm
2 eetlepels (verse) oregano, gehakt
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels rode wijnazijn of balsamico azijn
peper
zout


Pluk de makreel (verwijder vel, graten en haal het vlees los) en vermeng met het mosselvlees. Zeef de tomaten (bewaar ’t vocht) en hak ze grof. Vermeng het uitje met de kruiden en de knoflook en spatel door de mosselen en makreel. Spatel dan de tomaten erdoor. Maak van olijfolie, azijn en peper en zout een dressing met het tomatenvocht en breng op smaak met peper en zout. Spatel alles door elkaar en laat 1 nacht marineren.
Serveer op kamertemperatuur in schaaltjes met de roquette sla (of ezelsoren) als garnering.
Tip: Geef er stokbrood en kruidenboter bij.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : 30 Recepten met makreel (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: