zondag 13 augustus 2017

Linzen-groentecurry (India)

LINZEN-GROENTECURRY

225 gram groene linzen
2 eetlepels plantaardige olie
½ theelepel geplet mosterdzaad
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemalen komijn
2 gedroogde rode pepers, geplet
1 wortel, geschrapt en diagonaal in stukjes gesneden
1 aardappel, geschild en in stukjes gesneden
6 - 8 okra’s, gepunt en in stukjes van 2,5 centimeter gesneden
1 kleine courgette, diagonaal in stukjes gesneden
1 kleine aubergine, in halve plakjes gesneden
4,3 deciliter water
6 kerrieblaadjes
1 groene peper, in stukjes gesneden
1 theelepel verse gehakte koriander
1 theelepel verse gehakte muntblaadjes
1 eetlepel verse gehakte koriander
zout naar smaak
korianderblaadjes voor de garnering


Was de linzen in warm water tot het water schoon blijft en laat ze daarna goed uitlekken. Doe de linzen in een pan en voeg 5,7 deciliter water toe. Breng de linzen aan de kook en laat ze op een laag pitje 15 tot 20 minuten koken. Als de linzen zacht zijn pureert u ze met een stamper of een garde. Verhit de olie in een grote pan en fruit gedurende 1 minuut het mosterdzaad, de gemalen koriander, de komijn en de gedroogde pepers. Voeg de groenten toe en bak ze onder voortdurend roeren 2 minuten met de kruiden mee. Voeg het water en de gepureerde linzen toe en roer alles goed door. Voeg de kerrieblaadjes, de gehakte pepers, munt, verse koriander en het zout toe en bak het geheel ongeveer een kwartier. Serveer het gerecht warm en garneer het met wat korianderblaadjes.
Serveer dit gerecht met gekookte basmati-rijst.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 35 - 40 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Koken met curry’s : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson, Lalita Ahmed en Carolyn Garner

Geen opmerkingen: