zondag 13 augustus 2017

Pangsit met makreel (Indonesië)

PANGSIT MET MAKREEL

1 gerookte makreel
8 loempiadeeg- of filodeegvellen
3 bosuitjes
1 ei, losgeklopt
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen sereh (citroengras)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel maïzena
peper
zout
frituurvet om te bakken


Laat de deegvelletjes ontdooien en snij ze diagonaal in tweeën. “Pluk” de makreel (verwijder vel, graten en haal het vlees los) en snij de bosuitjes ragfijn. Vermeng het visvlees met de bosuitjes, kruiden, maïzena en peper en zout. Bestrijk dan de deegvelletjes (aan de bovenliggende kant) met het losgeklopte ei en verdeel de vulling over de velletjes. Klap de velletjes dicht, zodat buideltjes ontstaan (het ei werkt als plaksel) en frituur ze op 180°C goudbruin. (Bij niet-elektrische frituurpan, 1 druppel water in het vet gooien, als het gaat spetteren is het de goede temperatuur.)
Tip: Geef er wat chilisaus bij.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Recepten met makreel (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: