dinsdag 21 februari 2017

Sjdeda Birooz bi Lemoon (Marokko)

SJDEDA BIROOZ BI LEMOON (KIP MET RIJST EN CITROEN)

1 braadkip, in stukken gesneden
1 deciliter olijfolie
1 ui, in stukjes gesneden
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel kaneel
¼ theelepel vers geraspte nootmuskaat
mespunt saffraanpoeder
¼ theelepel kerriepoeder
¼ theelepel gemberpoeder
zout
per persoon 1 hardgekookt ei
300 gram rijst
2 eetlepels gehakte peterselie
mespunt saffraanpoeder
citroensap


Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de stukken kip licht van kleur. Fruit de stukjes ui mee en strooi peper, kaneel, nootmuskaat, saffraanpoeder, kerriepoeder, gemberpoeder en zout over de kip. Verwarm dit alles op hoog vuur en schenk dan 3 deciliter kokend water bij de kip. Laat de kip met het deksel op de pan in 25 minuten gaar stoven. Was de rijst goed en kook deze op de gebruikelijke manier met water, zout en saffraanpoeder gaar en korrelig. Serveer per persoon op een warm bord een stuk kip, gegarneerd met een in vieren gesneden gekookt ei en een portie rijst. Schep enkele lepels van het stoofvocht van de kip op het bord over de rijst en druppel citroensap over de kip.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
Een reactie plaatsen