dinsdag 21 februari 2017

Sjej bi Zaytoon bi Lemoon (Marokko)

SJEJ BI ZAYTOON BI LEMOON (KIP MET OLIJVEN EN LIMOENTJES)

1 braadkip, in stukken verdeeld
½ deciliter olijfolie
2 eetlepels boter
1 ui, in ringen gesneden
zout
vers gemalen zwarte peper
¼ theelepel gemberpoeder
6 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel kaneel (naar smaak)
mespunt saffraanpoeder of enkele draadjes saffraan geweekt in koud water
2 limoentjes
100 gram groene olijven
mengsel van 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem


Verwarm de olijfolie en boter in een braadpan en bak hierin op hoog vuur de kip aan alle kanten bruin. Voeg de uiringen toe en strooi zout, peper en gemberpoeder over de kip. Doe de peterselie in een pan en voeg naar smaak kaneel en saffraanpoeder toe. Bak dit alles op hoog vuur geurig en schenk dan 2 deciliter water in de pan. Laat de kip met het deksel op de pan in 25 minuten gaar stoven. Snijd de goed schoongeborstelde limoentjes met schil en al in dunne plakken. Leg deze bij de kip en laat ze 5 minuten meestoven, evenals de groene olijven. Mochten de olijven erg zout zijn, week ze dan 15 minuten in ruim koud water. Bind het stoofvocht door een balletje te kneden van de boter en de bloem en dit onder roeren op te lossen in het hete stoofvocht.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
Een reactie plaatsen