dinsdag 21 februari 2017

Beid bi Lamoun (Egypte)

BEID BI LAMOUN (EI- EN CITROENSOEP)

1½ liter selderijbouillon
50 gram rijst
sap en schil van 3 citroenen
3 eidooiers
zeezout
peper
3 eetlepels fijngehakte peterselie


Zet de bouillon op het vuur en voeg de rijst met citroenschil toe, laat zachtjes koken tot de rijst gaar is. Giet het citroensap in de bouillon. Doe de eidooiers in een kom en giet er een klein beetje van de bouillon bij. Roer heel goed. Giet dit mengsel al roerend bij de soep, blijf roeren totdat de soep een beetje gebonden is. Laat de soep niet aan de kook komen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Strooi voor het opdienen peterselie over de soep.

4 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : soep

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer

Geen opmerkingen: