dinsdag 21 februari 2017

L'Ha'am bi Zaytoon bi Lemoon (Marokko)

L’HA’AM BI ZAYTOON BI LEMOON (LAMSVLEES MET OLIJVEN EN CITROEN)

In plaats van met lamsvlees kan dit recept met schapenvlees of rundvlees worden gemaakt.

1 kilogram lamsschouder of bout zonder been
6 takjes peterselie
vers gemalen peper
1 theelepel lacama (mengsel van gelijke hoeveelheden kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, kerriepoeder en gemalen zwarte peper)
mespunt saffraanpoeder
2 uien, in stukjes gesneden
5 eetlepels olijfolie
100 gram groene olijven
schil van 1 citroen
citroen, in stukjes gesneden


Leg het vlees, in stukken gesneden, in een braadpan en voeg zout toe met de takjes peterselie, peper, lacama, saffraanpoeder en de stukjes ui. Druppel er olijfolie over. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op niet te hoog vuur gedurende 15 minuten. Schep het vlees regelmatig om. Schenk vervolgens 2 deciliter heet water bij het vlees en laat het weer met het deksel op de pan zolang stoven tot het vlees gaar en zacht is. Week de groene olijven in koud water of kook ze in water gedurende 10 minuten zodat ze niet te zout zijn. Laat de olijven uitlekken en voeg ze bij het vlees als dit bijna gaar is. Was een citroen zorgvuldig, snijd het gele gedeelte van de citroen en snijd hier smalle reepjes van. Voeg deze voor het serveren bij het vlees. Schep het vlees en de saus in een warme schaal. Garneer met de olijven en enkele parten citroen.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
Een reactie plaatsen